Waterwerk

Wat houden de waterwerk workshops in

De waterwerk workshops zijn bedoeld voor alle honden die dol zijn op water en die goed kunnen zwemmen. Aan de workshops nemen veel waterhonden en retrievers deel, maar uiteraard is elk ander ras of rasloze hond welkom om mee te doen.

De waterwerk workshops beslaan een hele dag waarop we spelenderwijs met verschillende soorten apporten werken, om in latere workshops een drenkeling(pop)  en een surfer in nood te kunnen ‘redden’.

Daarnaast wordt er met de honden vanuit de boot gewerkt. Er is daarvoor een speciaal werkplateau op de boot gemaakt. We leren de honden om naar de boot te zwemmen, vanaf de boot het water in te springen en daarna weer terug aan boord te komen. Uiteindelijk worden deze oefeningen ook met een apport gedaan. Gaandeweg worden de oefeningen meer uitgebreid, naarmate de honden meer kunnen.

De honden die mee doen moeten kunnen zwemmen en graag achter een voorwerp in het water aan gaan. Pups kunnen al meedoen vanaf een leeftijd van een paar maanden, zij hoeven nog niet eerder te hebben gezwommen.

Extra’s

Waterwerk workshops kunnen ook op aanvraag worden gegeven, bijvoorbeeld voor een vriendenclub, een rasvereniging of voor een nest pups van een paar maanden oud. De workshops kunnen eventueel plaatsvinden op een zelf gekozen locatie. Het minimum aantal deelnemende honden is 6, het maximum aantal deelnemende honden is ook 6.

In overleg kunnen er workshops in het Engels gegeven worden. Engels sprekende deelnemers kunnen ook aan de Nederlandstalige workshops deelnemen.

Reviews van deelnemers

In 2014 deed Diny Engels met haar hond Paddy aan een workshop mee en schreef daarover een mooi en grappig artikel voor NovaNews, blad van de Vereniging voor de Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Haar stuk werd geplaatst in NovaNews 2014, nr 3 en kun je hier lezen.

Marloes Hoppenbrouwers schreef een ontroerend artikel over haar deelname aan een waterwerk workshop met haar hond Storm. Haar artikel is geplaatst in de nieuwsbrief van de rasclub voor Zwitserse Witte Herders, oktober 2013, nr 2. Het is hier te lezen.

Een verslag van Martina van Imhoff. Zij deed met haar honden Gypsy en Abby mee aan een waterwerk weekend in Zeeland i.s.m. Dogtravel. Martina’s verslag werd geplaatst in Dalmatisch Nieuws 2013, clubblad van de Nederlandse Club voor Dalmatische honden en is hier te lezen.

In het oktobernummer 2010 van het blad Hondenleven schreef Francine de Vries een enthousiast stukje over haar deelname aan twee workshops in dat jaar. Dit stukje is hier te lezen.

In het septembernummer 2009 van het blad Hondenmanieren verscheen een verslag van Marjolein Roosendaal over haar deelname aan een waterwerkworkshop van Agua Fiesta. Haar verslag vind je hier.