Wie zijn wij

Christel

Chazzy en Chica

Mijn naam is Christel Holtrop en ik woon in het Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug met mijn twee Spaanse waterhonden Chazzy en Mira. Zowel mijn werk als het leven daarnaast draait voornamelijk om honden.

Ik werk zowel met Chazzy als met honden van anderen in de dierondersteunde therapie, Animal Assisted Therapy. Daarnaast ben ik met mijn honden actief in met name waterwerk, jachttraining en neuswerk. Voorheen heb ik mij bezig gehouden met gewone gehoorzaamheidtrainingen, behendigheid en schapenhoeden en heb ik enkele jaren gehoorzaamheidslessen gegeven op hondenscholen.
Van 2005 tot en met 2013 heb ik Spaanse waterhonden gefokt onder de kennelnaam De Mansió Verd, www.spaansewaterhonden.nl

In 2007 rondde ik mijn opleiding tot hondeninstructeur en honden- gedragstherapeut af bij Geert de Bolster in België. Jaarlijks volg ik verschillende lezingen, workshops en seminars in binnen- en buitenland om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van het honden in het algemeen en het gedrag en trainen van honden in het bijzonder.

In mijn werk met honden werk ik beloningsgericht en daarnaast heb ik mij toegelegd op het trainen met de clicker. Ik ben aangesloten bij de APDT-BeNe, een kwaliteitslabel voor hondentrainers. Voor details over gevolgde opleidingen en bijscholing klik hier

Door mijn eerste Spaanse Waterhond Chica kreeg ik belangstelling voor en plezier in waterwerk met honden. In 2004 bezocht ik de watertrails voor de Spaanse Waterhonden in Spanje en in 2006 en 2007 volgde ik zelf verschillende waterwerkworkshops.

Voor mij is waterwerk met honden een van de leukere dingen om te doen. Waterwerk is voor honden, maar ook voor hun begeleiders een heel ontspannende en vrolijke bezigheid. En wat is er leuker dan een dag met tevreden honden en trotse handlers?

Het Agua Fiesta team bestaat uit de volgende medewerkers:

735860_518667794877864_865345552_o

Martina Thomas, stagair


Martina Thomas:

Vanaf het seizoen 2016 zal Martina Thomas mij assisteren en stage komen lopen.

Martina heeft zelf twee Dalmatische honden waarmee zij al jaren bij Agua Fiesta intensief waterwerk beoefent.

Martina heeft haar instructeursopleiding in Duitsland gevolgd en zowel in Duitsland als in Nederland heeft zij les gegeven op verschillende hondenscholen. Naast waterwerk is zij met haar honden actief in diverse takken van sport zoals jachttraining, treibball, obedience  en GG.

Vanaf maart 2016 volgt Martina een opleiding in dog assisted coaching.


Zonder roeiers, geen workshops! De twee vaste krachten zijn:

Marcel

Marcel Schruijer, roeier

DSC_0845

Gert Hoedeman, roeierZonder drenkeling, geen reddingswerk. Onze vaste drenkeling is:

Petra

Petra Rempt, drenkeling