Wie zijn wij

Christel

Chazzy en Chica

Mijn naam is Christel Holtrop en ik woon in het Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug met mijn twee Spaanse waterhonden Chazzy en Mira. Je kunt zeggen dat mijn leven draait om honden.

Ik werk zowel met Chazzy als met honden van anderen in de dierondersteunde therapie, Animal Assisted Therapy. Daarnaast geef ik het hele jaar door clicker jachttraining en in de zomermaanden waterwerk workshops.

Met mijn eigen honden ben ik actief in waterwerk en jachttraining.

Van 2005 tot en met 2013 heb ik Spaanse waterhonden gefokt onder de kennelnaam De Mansió Verd, www.spaansewaterhonden.nl

In 2007 rondde ik mijn opleiding tot hondeninstructeur en honden- gedragstherapeut af bij Geert de Bolster in België. Jaarlijks volg ik verschillende lezingen, workshops en seminars in binnen- en buitenland om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van het honden in het algemeen en het gedrag en trainen van honden in het bijzonder.

In mijn werk met honden werk ik beloningsgericht en daarnaast heb ik mij sinds 2003 toegelegd op het trainen met de clicker. Sleutelwoorden in mijn trainingen zijn werken vanuit connectie met je hond en spelgericht trainen.

Ik ben aangesloten bij de APDT-BeNe, een kwaliteitslabel voor hondentrainers. Voor details over gevolgde opleidingen en jaarlijkse bijscholingen klik hier

De clicker jacht trainingen en workshops worden door mijzelf gegeven.

Bij de waterwerk workshops word ik bijgestaan door Martina Thomas en Gert Hoedeman.

735860_518667794877864_865345552_o

Martina Thomas, stagair


Martina Thomas:

Vanaf 2016 geef ik de waterwerk workshops samen Martina Thomas.

Martina heeft zelf twee Dalmatische honden waarmee zij bij Agua Fiesta al jaren  intensief waterwerk beoefent.

Martina heeft haar instructeursopleiding in Duitsland gevolgd en zowel in Duitsland als in Nederland heeft zij les gegeven op verschillende hondenscholen. Naast waterwerk is zij met haar honden actief met jachttraining.


De vaste roeier voor het waterwerk is Gert Hoedeman